Op je pensioen moet je kunnen vertrouwen.

Pensioen.

We hebben in Nederland een van de beste pensioenstelsels ter wereld en dat willen we graag zo houden. Mensen hebben jarenlang voor hun pensioen gewerkt en gespaard. Zij moeten er dus op kunnen vertrouwen dat het goed geregeld is.

 
Je eigen keuzes maken, dat staat voorop in ons stelsel. Daarom willen wij dat werknemers en werkgevers zelf kunnen kiezen waar ze hun pensioen laten uitvoeren. Je moet bovendien kunnen kiezen voor zaken als latere uitbetaling en het in één keer opnemen van een deel van je pensioen. Ook maken we het mogelijk om tijdens de opbouw maximaal vijf jaar geen premie in te leggen. Voor zzp’ers wordt het makkelijker om vrijwillig pensioen op te bouwen bij een pensioenfonds.

 
Persoonlijker
Wij willen ook dat het pensioen persoonlijker wordt. Dat betekent een eigen pensioenpotje met een helder overzicht van de premie die je bij verschillende werkgevers hebt betaald en het vermogen dat je hebt opgebouwd.

 
Pensioenfondsen en verzekeraars hebben de verplichting om het pensioengeld dat aan hen is toevertrouwd zo goed mogelijk te beleggen. Er moet daarbij maatwerk komen voor verschillende leeftijden. Zo kan elke generatie vertrouwen op een fatsoenlijk pensioen.


Bekijk meer

Sluit je aan bij de VVD!
Word lid