Op je pensioen moet je kunnen vertrouwen.

Pensioen

We hebben in Nederland een van de beste pensioenstelsels ter wereld en dat willen we graag zo houden. Pensioen is geen cadeautje, het is uitgesteld loon. Mensen hebben er jarenlang voor gewerkt en gespaard. Zij mogen er dus op vertrouwen dat zij een fatsoenlijk pensioen krijgen.

Je eigen keuzes maken, dat staat voorop in ons stelsel. Daarom willen wij dat werknemers en werkgevers zelf kunnen kiezen waar ze hun pensioen laten uitvoeren. Je moet bovendien kunnen kiezen voor zaken als latere uitbetaling, pensioen in deeltijd en het in één keer opnemen van een deel van je pensioen.

Wij willen ook dat het pensioen persoonlijker wordt. Dat betekent een eigen pensioenpotje met een helder overzicht van de premie die je bij verschillende werkgevers hebt betaald en het vermogen dat je hebt opgebouwd.

Pensioenfondsen hebben de verplichting om het pensioengeld dat aan hen is toevertrouwd zo goed mogelijk te beleggen. Dat is namelijk geld waar mensen hard voor hebben gewerkt. Wij willen dat werknemers mee kunnen beslissen over de manier waarop hun geld belegd wordt.

Bekijk meer

Heb je een vraag over pensioen?