Het mkb verdient steun.

Mkb.

Het mkb is de motor van onze economie. Maar liefst 70% van de werkende Nederlanders heeft er een baan. Wij vinden daarom dat het mkb steun verdient.
Wij pleiten dus voor lagere lasten voor het mkb, onder andere door een middenstandskorting. En als de overheid geld overhoudt, moet dat naar lastenverlichting voor middeninkomens en het mkb.

 
Minder rompslomp
Daarnaast willen wij minder regels en dus minder administratieve rompslomp voor deze ondernemers. Ook moet het aantrekkelijker worden om mensen in dienst te nemen. Zo vinden meer mensen een baan.

 
Wij willen dat de loondoorbetaling bij ziekte voor kleine bedrijven (tot 25 werknemers) wordt verkort naar één jaar. Het tweede jaar wordt dan door de overheid betaald. Hiermee worden de risico’s en lasten voor werkgevers verlaagd, waardoor zij sneller mensen in dienst zullen nemen. Om kleinere werkgevers nu al tegemoet te komen, krijgen zij vanaf 2021 een tegemoetkoming in de premie die zij betalen aan het arbeidsongeschiktheidsfonds.

 
Kredieten
Mkb’ers hebben het de laatste jaren moeilijk om leningen te krijgen. Banken zijn bang dat de kleine ondernemers dat geld niet meer terug kunnen betalen. Maar juist omdat ze geen krediet meer kunnen krijgen, komen mkb’ers in de problemen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de overheid garant staat voor leningen van banken aan het mkb. Dankzij deze regeling (BMKB) durven banken sneller krediet te verlenen en kunnen mkb’ers verder met hun bedrijf. Wij willen de regeling uitbreiden.


Bekijk meer

Sluit je aan bij de VVD!
Word lid