Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Het mkb is de motor van onze economie. Maar liefst 70% van de werkende Nederlanders heeft er een baan. Wij vinden daarom dat het mkb meer aandacht verdient van de politiek. Ondernemers die nog kampen met coronaschulden moeten lucht krijgen. Sociale diensten en UWV moeten goed samenwerken met ondernemers die personeel zoeken. En er is steun nodig voor de zwaarst getroffen ondernemers in de energiecrisis.

Minder rompslomp

Daarnaast willen wij minder regels en dus minder administratieve rompslomp voor ondernemers. Ook moet het aantrekkelijker worden om mensen in dienst te nemen. Zo vinden meer mensen een baan.

Wij willen dat de financiële risico’s bij loondoorbetaling bij ziekte voor kleine bedrijven worden verminderd. Vooral voor kleine ondernemers zijn de financiële risico’s nu te groot. Daarom wordt nu de premie die kleine werkgevers betalen voor het arbeidsongeschiktheidsfonds verlaagd en wordt aan een structurele oplossing gewerkt. Hierdoor zullen mkb-werkgevers sneller mensen in dienst nemen.

Kredieten

Mkb’ers hebben het de laatste jaren moeilijk om leningen te krijgen. Banken zijn bang dat de kleine ondernemers dat geld niet meer terug kunnen betalen. Maar juist omdat ze geen krediet meer kunnen krijgen, komen mkb’ers in de problemen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de overheid garant staat voor leningen van banken aan het mkb. Dankzij deze regeling (BMKB) durven banken sneller krediet te verlenen en kunnen mkb’ers verder met hun bedrijf. Wij willen deze regelingen de komende jaren verbeteren en uitbreiden.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation