Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Door de dreiging van Rusland is de belangrijkste taak van Defensie nu agressie tegen het NAVO-grondgebied afschrikken. Daarnaast stuurt Nederland al tientallen jaren militairen op missie in diverse delen van de wereld. Zulke missies zijn soms de enige manier om terreurgroepen te bestrijden of voor onze belangen op te komen. Onze mensen vervullen daarbij vooral een militaire rol, door zelf te vechten of door lokale troepen te trainen. Wederopbouw en verdere ontwikkeling zijn niet hun belangrijkste verantwoordelijkheid.

We moeten helaas accepteren dat oorlogvoering risico’s met zich meebrengt. Het is niet mogelijk om te bombarderen met de garantie dat er geen burgerslachtoffers vallen. Vanzelfsprekend doen we er wel alles aan om dat te voorkomen.

Het heeft onze voorkeur als de missie waaraan Nederland deelneemt gesteund wordt door een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Maar we laten ons niet in een dwangbuis stoppen: als mensen op gruwelijke wijze worden vermoord of gemarteld, of als onze eigen veiligheid en belangen in gevaar zijn, moeten we kunnen optreden zonder zo’n mandaat.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation