Op veel meer wegen 130 rijden.

Maximumsnelheid

We willen dat je op iedere weg zo hard kunt rijden als veilig en mogelijk is. Wij willen dat mensen op veel meer wegen 130 mogen rijden. Dat rijdt een stuk prettiger en zorgt ervoor dat het verkeer beter doorstroomt. Ook ’s nachts kan de maximumsnelheid vaker naar 130. Auto’s worden steeds stiller, dus de geluidsoverlast neemt af.

Snelheidscontroles zijn er voor de verkeersveiligheid. Niet om de schatkist te spekken of milieudoelstellingen te halen.

 

Update 13 november 2019

Het kabinet heeft de maatregelen tegen stikstofuitstoot gepresenteerd. Daarmee is het gelukt om er nu voor te zorgen dat er weer gebouwd kan worden. Dat bouwbedrijven aan de slag kunnen en al die mensen die werken in de bouw niet werkloos thuis zitten met kerst. Dat kunnen we nu z’n allen voorkomen door iets minder hard te gaan rijden.
Meer lezen? Bekijk hier alles over de stikstofmaatregelen.

 

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb je een vraag over de maximumsnelheid?