Direct naar de content
Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Nederland heeft altijd vooropgelopen bij het geven van gelijke rechten aan LHBTI’ers (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen). Dat is iets om trots op te zijn. We willen de positie van LHBTI’ers in Nederland verder versterken. Hun rechten mogen niet worden teruggedraaid of aangetast.

Er is al veel verbeterd: scholen mogen leraren niet afwijzen of ontslaan vanwege hun geaardheid. Weigerambtenaren worden niet meer aangesteld. Lesbisch ouderschap is juridisch mogelijk gemaakt. Transgenders kunnen hun geslacht gemakkelijker veranderen voor de wet.

Meer bescherming
Maar er is nog werk te doen. Zo willen wij een verbod op ‘homogenezing’. Ook willen wij dat homo’s gewoon bloed kunnen doneren. Want voor de veiligheid is niet geaardheid van belang, maar risicogedrag.

Als instellingen van de LHBTI-gemeenschap bedreigd worden, vinden wij dat de overheid voor de beveiliging moet betalen. Woningcorporaties krijgen meer mogelijkheden om daders van pesterijen uit hun huis te zetten, zodat de slachtoffers in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

 

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation