De allerbeste verpleeghuizen als norm voor de rest.

Langdurige zorg.

Als je langdurig ziek of gehandicapt bent, of als je vanwege je leeftijd niet meer thuis kunt wonen, wil je natuurlijk de allerbeste zorg krijgen. De meeste zorginstellingen in Nederland bieden dat gelukkig. Toch zijn er met name bij verpleeghuizen nog grote verschillen. Wij willen dat iedereen op de beste zorg kan rekenen. Daarom worden de allerbeste verpleeghuizen de norm voor de rest. En als verpleeghuizen langdurig slecht scoren, moet het management plaatsmaken.

 
Zelf kiezen
Wij willen dat mensen in zorginstellingen hun eigen keuzes kunnen blijven maken. Zij mogen zelf kiezen wat ze ’s avonds eten, hoe vaak ze douchen en of ze meedoen aan een spelmiddag. Zij hebben het recht om een zo prettig mogelijk leven te hebben. Daarom willen wij dat keuzevrijheid en kwaliteit van leven in zorginstellingen een nog grotere rol gaan spelen. Wij vinden de juiste zorg voor mensen belangrijker dan het overeind houden van zorginstellingen.

 
Extra geld
De afgelopen jaren hebben we ruim 2 miljard euro vrijgemaakt voor de verpleeghuiszorg. Dat geld gaat vooral naar extra personeel. Zo kan iedereen rekenen op een waardige oude dag met goede zorg. Dat gunnen wij ook de ouderen van later: om de vergrijzing op te vangen, moeten we nu al investeren in woningen en verpleeghuisplekken.


Bekijk meer

Sluit je aan bij de VVD!
Word lid