Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Wij willen dat iedereen zo lang mogelijk kan blijven wonen op de plek waar iemand zich thuis voelt, ook met het tellen van de jaren. Dat betekent dat er voldoende woningen moeten zijn die passen bij de ondersteuning die mensen nodig hebben naarmate ze ouder worden.

Daarom willen we investeren in meer toekomstbestendige woningen en kleinschalige woonvormen voor senioren, waar het mogelijk is om met behulp van zorg te blijven wonen gedurende het ouder worden.

Daarnaast moeten ouderen kunnen rekenen op passende zorg in het verpleeghuis als de kwetsbaarheid te groot is en de zorgvraag te complex.

Eigen regie

Wij willen dat mensen waardig ouder kunnen worden, zelf de regie hebben en met hun netwerk hun leven kunnen leiden. Dat betekent dat ondersteuning en zorg moet aansluiten op wat mensen zelf willen en kunnen. Deze zorg en ondersteuning moet dichtbij georganiseerd zijn met aanspreekbare zorgteams in de wijk.

Ook mensen die in een zorginstelling wonen moeten hun eigen keuzes kunnen blijven maken en de verbinding met de samenleving blijft hierbij essentieel. Een eigen zorgbudget voor cliënten in de langdurige zorg (persoonsvolgende bekostiging) helpt daarbij. Daarmee kan iedereen zelf kiezen van wie ze zorg krijgen, wanneer dat gebeurt en of dit thuis of in een verpleeghuis plaatsvindt.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation