Elk land ter wereld moet in actie komen.

Klimaat

Nederland werkt nationaal en internationaal hard om onze CO2-uitstoot te verminderen en zo klimaatverandering tegen te gaan. Wij houden ons aan de internationale afspraken die in Parijs zijn gemaakt. Maar Nederland kan niet in zijn eentje klimaatverandering tegenhouden. Wij veroorzaken slechts 0,4 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Als we die uitstoot echt willen verminderen, is het noodzakelijk dat elk land ter wereld in actie komt.

Bij het uitvoeren van de afspraken die we hebben gemaakt, hebben wij oog voor de gevolgen van Nederlanders. Huizenbezitters, automobilisten, boeren en andere ondernemers: iedereen wil graag bijdragen aan het bestrijden van klimaatverandering. Maar iedereen wil ook gewoon zijn of haar leven kunnen blijven leiden.

Behalve het uitvoeren van de afspraken kan ons land een waardevolle bijdrage leveren aan de wereldwijde aanpak van het klimaatprobleem. Nederlandse bedrijven, wetenschappers en andere mensen hebben namelijk veel kennis op het gebied van landbouw en water.

Laat ons jouw mening weten.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bekijk meer

Kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt.
Basispakket
toon meer mensen >
toon meer nieuws >

Dit standpunt zit in de portefeuille van:

Help ons Nederland duurzamer te maken.
Praat mee over het klimaat, kom naar de Tweede Kamer.
meld je aan
Kan ik u misschien ergens mee helpen?