Erop kunnen rekenen dat de woning de huurprijs waard is.

Huurprijzen

Om voor eerlijkere huurprijzen in de sociale sector te zorgen, hebben we het woningwaarderingsstelsel (WWS) aangepast. Vroeger werd de maximale huurprijs van sociale huurwoningen alleen gebaseerd op een puntenstelsel. Tegenwoordig telt ook de WOZ-waarde van de woning zwaar mee. De WOZ-waarde wordt jaarlijks aangepast aan de situatie op de woningmarkt. Dat geldt nu dus automatisch ook voor de maximale huurprijs. Daardoor kunnen huurders erop rekenen dat hun woning de huurprijs waard is.

Wij vinden de regels in de vrije sector te streng. Huurders en verhuurders verdienen meer vrijheid om samen afspraken te maken. Als een verhuurder zijn woning voor een vastgelegde periode wil verhuren, dan moet dat gewoon kunnen. Ook de prijs mag de verhuurder van ons zelf bepalen. Daarom willen wij het woningwaarderingsstelsel voor de vrije sector afschaffen.

 

Concept-verkiezingsprogramma

We hebben een nieuw concept-verkiezingsprogramma. Daarom kan het zijn dat sommige standpunten op de VVD-website gaan veranderen. De leden hebben daar eind november het laatste woord over. Het nieuwe conceptprogramma voor de periode 2021-2025 vind je HIER.


Bekijk meer

Heb je een vraag over huurprijzen?