De positie van LHBTI'ers versterken.

Homoseksualiteit

Nederland heeft altijd voorop gelopen bij het geven van gelijke rechten aan LHBTI’ers (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie). Dat is iets om trots op te zijn. We willen de positie van LHBTI’ers in Nederland verder versterken. Hun rechten mogen niet worden teruggedraaid of aangetast.

Er is al veel verbeterd: scholen mogen leraren niet afwijzen of ontslaan vanwege hun geaardheid. Weigerambtenaren worden niet meer aangesteld. Lesbisch ouderschap is juridisch mogelijk gemaakt. Transgenders kunnen hun geslacht gemakkelijker veranderen voor de wet.

De wet is inmiddels bijna helemaal op orde. Maar discriminatie in de samenleving bestaat nog steeds. Jongeren gebruiken ‘homo’ nog steeds als scheldwoord en LHBTI’ers voelen zich op school, op straat en op hun sportclub niet altijd veilig. Dat zullen wij nooit accepteren. Daarom moet er in het onderwijs veel aandacht voor homoseksualiteit en genderidentiteit zijn. En daarom pakken we daders van pesterijen, bedreigingen en geweld hard aan.

Bekijk meer

Heb je een vraag over de positie van LHBTI’ers?