Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Wij vinden dat mensen met een psychische aandoening zoveel mogelijk mee moeten kunnen doen in de samenleving. Zolang het kan, behandelen we ze daarom in hun eigen omgeving.

Laagdrempelige hulp voor mensen met psychische klachten bij bijvoorbeeld wmo-lokketten of buurthuizen helpt hierbij. Indien dit nodig is, kunnen zij op weg worden geholpen naar verdere en zwaardere zorg.

Als het even niet meer gaat, kunnen patiënten tijdelijk worden opgenomen. Door die time-out-regeling kunnen ze daarna weer terug naar hun normale leven. Zo voorkomen we dat mensen die echt hulp nodig hebben aan hun lot worden overgelaten, tussen wal en schip vallen en dat uiteindelijk de zaak escaleert en de politie moet ingrijpen

Om de wachtlijsten in de GGZ aan te pakken, leiden we meer mensen op. Daarnaast werken we aan een slimmer doorverwijsbeleid en stimuleren we betere afstemming tussen GGZ-aanbieders en innovatieve hulp zoals digitale steun dichtbij voor wie dat wil. Digitale zorg alleen mag nooit de norm worden in de GGZ.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation