Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Georganiseerde misdaad vraagt om georganiseerde bestrijding. Wij willen dat politie en justitie nauw samenwerken om dit soort schurkenclubs op te rollen.

In deze strijd moet de overheid zich nog te vaak aan strenge regels houden, terwijl voor criminelen alles lijkt toegestaan. Zij hebben miljarden aan drugsgeld ter beschikking en weten (belasting)regels te omzeilen. Terwijl politie en justitie minder geld hebben en te maken hebben met beperkte opsporingsbevoegdheden en strikte privacywetgeving.

Bevoegdheden uitbreiden
Om de strijd tegen ondermijnende criminaliteit niet te verliezen, moeten de wettelijke bevoegdheden van de politie en het Openbaar Ministerie dus worden uitgebreid. De afgelopen jaren is extra geld beschikbaar gesteld en zijn drugscriminelen opgepakt. Ook hebben burgemeesters meer mogelijkheden gekregen om woningen te sluiten en wordt crimineel vermogen afgepakt.

Natuurlijk blijven we drugscriminelen opsporen en vervolgen, maar we grijpen liever eerder al in door de misdaad actief te verstoren en hun verdienmodel onderuit te halen.

Geweld onderwereld
Het is hoog tijd dat er een einde komt aan de liquidatiegolf in de onderwereld. Zeker als niet andere criminelen, maar de advocaat van een kroongetuige wordt vermoord. Of wanneer rechters, advocaten, officieren van justitie en journalisten worden bedreigd. Zij moeten de bescherming krijgen die nodig is. De daders moeten bovendien zwaarder bestraft worden en hun netwerken moeten worden opgerold.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation