Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

Mensen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden, kunnen er in Nederland voor kiezen om hun leven te beëindigen. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen zelf die keuze hebben. Ook voor ernstig zieke kinderen moet euthanasie wat ons betreft als laatste optie beschikbaar komen.

Soms kan iemand niet meer voor een vrijwillig levenseinde kiezen, omdat hij of zij wilsonbekwaam is geworden. Daarom willen wij dat mensen in een schriftelijke verklaring ook om euthanasie op een later moment kunnen vragen.

Er zijn mensen die hun leven als voltooid zien. Ook zij hebben de wens om menswaardig te sterven, hoewel ze volgens de huidige maatstaven niet ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Wij willen het mogelijk maken om aan de oprechte wens van deze mensen te voldoen. Daarvoor is het noodzakelijk om eerst zorgvuldigheidseisen op te stellen.

Artsen moeten transparant zijn over hun standpunt over euthanasie. Dat voorkomt pijnlijke situaties: de patiënt kan kiezen voor een andere arts en artsen hoeven niet mee te werken aan iets waar ze principiële bezwaren tegen hebben.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation