Alle ruimte om de energiebron van de toekomst te vinden.

Duurzame energie

Investeren in duurzame energie is noodzakelijk om ook in de toekomst voldoende energie te hebben. Bovendien verminderen we zo de uitstoot van CO2, wat het klimaat ten goede komt.

Wij staan voor onze handtekening onder het Energieakkoord, maar in de toekomst willen wij minder subsidiegeld steken in bepaalde vormen van duurzame energie. De echte energiebronnen van de toekomst zijn nog niet ontdekt. En dus willen wij nu nog niet kiezen voor één bepaalde energiebron. Wij willen dat ondernemers en onderzoekers alle ruimte krijgen om de energiebron van de toekomst te vinden. Tot die tijd willen wij de verschillende bestaande energiebronnen combineren en bestaande subsidies meer richten op innovatie.

Wij willen internationaal hardere en meer realistische afspraken maken over de vermindering van CO2-uitstoot. Bedrijven en mensen die vervuilen, moeten geprikkeld worden om energie te besparen of meer duurzame energie te gebruiken. De internationale afspraken die Nederland heeft gemaakt, willen wij nakomen.

Bekijk meer

Heb je een vraag over duurzame energie?