De overheid moet de economie niet in de weg zitten.

Economie

De economie: er wordt veel over gepraat, zeker in de politiek. Maar meestal gaat het dan over cijfers, en niet over mensen. Terwijl de economie júist over mensen gaat.

Als je het kort samenvat, dan is de economie de manier waarop we met z’n allen geld verdienen. Om belangrijke dingen als zorg en veiligheid te kunnen betalen. Maar voor ons is de economie meer dan dat. Voor ons staat de economie voor vrijheid. De vrijheid van ondernemers bijvoorbeeld, om hun zaak op te bouwen en uit te breiden. Niet alleen om hun eigen geld te verdienen, maar ook om banen te creëren. Banen die er weer voor zorgen dat heel veel mensen, heel veel gezinnen, de dingen kunnen doen die zij leuk en belangrijk vinden. De economie geeft je dus eigenlijk de vrijheid om het maximale uit je leven te halen.

Die vrijheid is de reden dat wij de economie zo belangrijk vinden. Daarom willen wij dat de overheid de economie niet in de weg zit. Daarom hameren wij erop dat het huishoudboekje van de overheid op orde moet zijn. Daarom willen wij lagere belastingen. Omdat de economie mensen de kans geeft om hun leven steeds iets beter te maken.

Bekijk meer

Heb je een vraag over de economie?