Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

De hele wereld werd in 2020 overvallen door het coronavirus. De gevolgen van de pandemie zijn gigantisch. Om beter voorbereid te zijn op een volgende crisis, willen wij lessen trekken uit corona.

Cruciaal is dat de zorg voldoende capaciteit heeft en voor iedereen toegankelijk blijft. Op korte termijn willen wij daarom blijven investeren in voldoende personeel, flexibele IC-bedden, voorraden beschermingsmiddelen en testmateriaal. Ook willen wij kansrijke vaccins al tijdens de ontwikkeling bestellen. Daarnaast moet er een duidelijke strategie liggen, om bij mogelijke toekomstig crises, de samenleving open te houden en de zorg voor iedereen toegankelijk.

Intussen willen we minder afhankelijk worden van landen in Azië. Daarom moeten medicijnen en beschermingsmiddelen ook in Europa worden geproduceerd.

Uiteraard is het nog beter om nieuwe pandemieën zo veel mogelijk te voorkomen. Er is een steeds groter risico op infectieziektes die van dier op mens kunnen overspringen. Wij investeren in onderzoek naar die ziektes en hun gevaren. Daarnaast willen wij een internationaal verbod op wildmarkten zoals die in Wuhan.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation