Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

We hebben lang verwacht en gehoopt dat de economische groei van China positief zou uitpakken voor de rest van de wereld. Dat China zijn markt zou openstellen voor buitenlandse bedrijven en zich op het wereldtoneel verantwoordelijker zou gedragen.

Helaas is dat niet gebeurd. China houdt de eigen markt gesloten, terwijl Chinese bedrijven met oneerlijke staatssteun de concurrentie aangaan met ondernemers in Europa. Het land intimideert buurlanden en spioneert er in de rest van de wereld op los.

Wij willen dat Chinese bedrijven geen oneerlijke concurrentie meer vormen voor onze ondernemers. Daarom willen we ze van de Europese markt weren of heffingen opleggen, totdat eerlijke handel mogelijk is. Ook willen we onze afhankelijkheid van China, bijvoorbeeld voor grondstoffen, verminderen. Dan kan China ons niet onder druk zetten zoals Rusland dat met gas doet.

Daarnaast willen we de (cyber)spionage van China aanpakken. Dat doen we door de inlichtingendiensten te versterken, spionage strafbaar te stellen, en een verplichte registratie in te voeren voor mensen die voor een buitenlandse mogendheid werken.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation