Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

De bijstand is een vangnet voor wie het echt nodig heeft. Het is belangrijk dat onze samenleving dat vangnet biedt. Wij willen wel dat mensen zo snel mogelijk weer aan het werk gaan en zo weer op eigen benen staan. Nu blijven nog te veel mensen langdurig in de bijstand. Door werk te laten lonen, willen we ook hen weer aan de slag helpen.

Als je in de bijstand zit, verwachten we een aantal dingen. Ten eerste moet je Nederlands spreken. Ten tweede moet je blijven solliciteren. En ten derde willen we dat je een tegenprestatie levert. Daarmee blijf je onderdeel van de samenleving: je ontmoet nieuwe mensen en je krijgt regelmaat in je leven. Daarmee vergroot je ook je eigen kansen om door te stromen naar een echte baan.

Omdat wij dat alles erg belangrijk vinden, is de tegenprestatie verplicht. De gemeente moet mensen daarvoor een passend aanbod doen. Wij willen dat iedereen daarbij een intakegesprek en een persoonlijk plan krijgt. In de ondersteuning voor mensen in de bijstand moet daarbij meer ruimte zijn voor maatwerk. Wie vanuit een uitkering begint met werken in deeltijd, moet er wat ons betreft meer op vooruitgaan. Daarom zorgen we dat je meer mag bijverdienen zonder de bijstand te verliezen.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation