Direct naar de content
Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen

 

De belangrijkste taak van basisscholen en middelbare scholen is om ieder kind een goede basis voor de toekomst mee te geven. De afgelopen jaren zien we de basisvaardigheden van kinderen echter juist verslechteren. Wij willen dat scholen daar meer aandacht aan geven. Daarom gaan we hogere eisen stellen aan lezen, schrijven, taal en rekenen.

Naast deze basisvaardigheden voegen we burgerschap en digitale vaardigheden aan het verplichte lesprogramma toe. Daarbuiten krijgen scholen juist meer vrijheid om zelf te kiezen welke vakken zij aanbieden.

Talent ontwikkelen
De basisschool en de middelbare school zijn de ideale plaats voor kinderen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Wij staan erop dat ieder kind naar de juiste schoolsoort (vmbo, havo, vwo) kan gaan. Regio’s waar dat door bevolkingskrimp moeilijk is, krijgen daarom meer ruimte om samen te werken. Als de eindtoets en de docent een verschillend schooladvies geven, geldt het hoogste advies. Zo krijgt ieder kind de kans het beste uit zichzelf te halen.

Veel kinderen gaan nu al naar de basisschool als ze 4 jaar zijn. Kinderen die dat niet doen, kunnen een achterstand oplopen. Daarom willen wij de leerplicht verlagen naar de leeftijd van 4 jaar.

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation