De auto is een vorm van vrijheid.

Auto.

Veel Nederlanders kiezen iedere dag de auto als vervoersmiddel. Dat moet kunnen, want mensen hebben de vrijheid zelf te beslissen hoe ze van A naar B gaan. Daarnaast is er soms geen andere optie dan de auto. We gaan het de automobilist dus niet moeilijk maken.

 
We willen geen hogere belasting voor automobilisten. Om dat voor elkaar te krijgen, willen we dat mensen met emissieloze auto’s gaan meebetalen aan de aanleg en het onderhoud van wegen. Nu betalen de tankers voor de laders en dat is niet eerlijk.

 
Emissieloze auto’s gaan wat ons betreft op basis van het aantal gereden kilometers betalen. Wanneer steeds meer auto’s emissieloos worden, zouden we helemaal kunnen overstappen op die kilometerheffing. In dat geval schaffen we de wegenbelasting af. Een spitsheffing willen we absoluut niet.

 
We vinden dat vervuiling bij de bron moet worden aangepakt. We kunnen dus beter schone auto’s en vrachtwagens ontwikkelen dan in allerlei gemeenten ingewikkelde milieuzones instellen. Als gemeenten hier toch voor kiezen, moet dit geleidelijk en in overleg met de branche gebeuren. Uniforme categorieën en borden zijn dan noodzakelijk, zodat het voor de automobilist duidelijk is.


Bekijk meer

Sluit je aan bij de VVD!
Word lid