Stage

Stage Communicatie Europees Parlement

Wil jij stage lopen in het hart van de Europese politiek, in het prachtige Brussel? De VVD-delegatie in het Europees Parlement zoekt een stagiair(e) Online Communicatie vanaf september 2022. Lijkt het je leuk om te werken in een internationale omgeving? Dat kan! Maak van dichtbij mee hoe het er in ‘politiek Brussel’ aan toegaat.

 

Wat ga ik doen?

Via social media maak jij het werk van VVD Europa zichtbaar voor mensen in Nederland. Je bent onderdeel van Team Voorlichting en je helpt onze Europarlementariërs in de aanpak van hun online communicatie. Denk aan het maken en schrijven van posts voor o.a. Instagram, Facebook, Twitter en de website. Daarvoor ga je mee met Europarlementariërs naar events, vergaderingen of werkbezoeken.

Samen met de Social Media Officer denk je mee over manieren waarop we de meeste mensen kunnen bereiken. Je weet hoe je complexe zaken vertaalt naar begrijpelijke content en je houdt de actualiteit scherp in de gaten.

 

Wie ben jij?

  • Je volgt een HBO- of academische opleiding.
  • Je bent creatief en houdt van het maken van content voor social media.
  • Je bent scherp op de laatste (online) trends en actualiteiten en vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.
  • Je hebt een goede beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je kan zelfstandig werken en je draagt graag je eigen ideeën aan voor social media posts en campagnes.
  • Je vindt het leuk om in Brussel te wonen, te werken en over de Europese politiek te leren.
  • Je begrijpt dat planning en werktijden in een dynamische omgeving als het Europees Parlement voortdurend veranderen. Je kan snel schakelen en dat vind je eigenlijk ook wel leuk.
  • Pré: Je weet hoe een camera werkt en je kan overweg met Premiere Pro, Illustrator en Photoshop.

 

Wat bieden wij jou?

Een dynamische werkomgeving met veel vrijheid om je te ontwikkelen. Je bent onderdeel van een team enthousiaste collega’s met ambitie en gezelligheid. Daarnaast kun je rekenen op veel afwisseling en verantwoordelijkheden binnen een platte organisatie. En je ontvangt een ruime stagevergoeding.

Ben je enthousiast, stuur dan je motivatiebrief en C.V. naar Annelot Deibel, via annelotsophie.deibel@europarl.europa.eu. Ook voor vragen kun je hier terecht.

Bekijk meer