Stage campagneteam

Stage Campagne Provinciale Statenverkiezingen

De VVD zoekt een aantal stagiairs die graag een once in a lifetime-ervaring op willen doen en het leuk vinden om mee te denken en te helpen met de landelijke coördinatie van de campagne voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen.

Dus gaat je hart sneller kloppen van de politiek en wil je alles meemaken rondom de campagne voor de Provinciale staten- en waterschapsverkiezingen van 2023? Dit is je kans!

Over stage lopen bij de VVD
De VVD is een club die strijdt voor iedereen in Nederland die mee wil doen. Als stagiair ga jij vanaf 1 september aan de slag, maar overleg over de precieze startdatum is mogelijk. De stage duurt tot en met 15 maart 2023, de dag van de verkiezingen. Je komt terecht op het partijbureau in Den Haag, dé ondersteunende organisatie die werkt voor en met de leden van onze mooie club. Met trots, energie en plezier ondersteunen wij zo optimaal mogelijk de vereniging op het gebied van opleidingen, communicatie, campagnes en (leden-)administratie.

De volgende stageplaatsen zijn beschikbaar:

Stage Communicatie (HBO/WO)
Als stagiair Communicatie ondersteun jij de VVD o.a. op het gebied van e-mailmarketing en bij het opstellen van persberichten. We zoeken iemand die er bij zijn of haar vrienden om bekendstaat taalvaardig te zijn en een goede antenne heeft voor het overbrengen van voor de VVD belangrijke boodschappen.

Stage Sprekers & Events (HBO/WO)
Als stagiair Sprekers & Events ga jij actief aan de slag met (het ondersteunen bij) de sprekerscoördinatie en bij het organiseren van acties en evenementen met landelijke VVD-politici. Daarom zoeken wij iemand die graag secuur te werk gaat en er plezier in heeft om alles tot in de puntjes te regelen.

Stage Marketing (HBO/WO).
Als stagiair Marketing zet jij jouw creatieve vaardigheden en kennis en ervaring op het gebied van marketing en e-commerce in door te ondersteunen bij het organiseren van onze e-mailmarketing acties en het op touw zetten van onze media-zichtbaarheid, zowel landelijk als lokaal. Je houdt je bezig met het optimaal inzetten van de gehele media-mix. Jij zorgt er mede voor dat onze politici met de juiste content aan de slag kunnen gaan en daardoor nog beter in staat zijn de VVD-boodschap kunnen verspreiden.

Stage Campagne (HBO/WO)
Als stagiair campagne ben jij een belangrijke spil in het web bij het ondersteunen van de lokale campagnes in de 12 provincies en 25 waterschappen, samen met de ruim 300 gemeentelijke VVD-afdelingen, waar de VVD gaat knokken voor de winst. Samen met het team ondersteun jij lokale campagneleiders met het organiseren van hun campagne. Bijvoorbeeld door werkbezoeken te plannen met VVD-politici. Jij coördineert verschillende campagne-acties tegelijkertijd, helpt de lokale vrijwilligers waar nodig en bouwt met een professioneel team aan het beste resultaat.

Wie ben jij?

  • Het lijkt je fantastisch om de landelijke campagne voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van dichtbij mee te maken.
  • Je bent student aan een voor de stage relevante opleiding.
  • Je vindt politiek leuk en je bent goed op de hoogte van het nieuws.
  • Je communicatieve vaardigheden zijn goed: je weet je ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen.
  • Je kunt zelfstandig werken, hebt veel energie en stelt de juiste prioriteiten. Ook onder werkdruk werk je accuraat.
  • Je houdt wel een beetje van hectiek. Wil je elke dag op tijd naar huis? Dan is dit geen stage voor jou, want de campagneperiode is vaak hectisch en druk.
  • Je bent op zoek naar een supertoffe ervaring!

Wat haal jij uit je stage?
Bij de VVD ga je hard werken. Niet alleen aan een beter Nederland, maar ook aan jezelf. Je werkt in een jong team in een gezellige en uitdagende omgeving. Daarnaast krijg jij natuurlijk mooie opdrachten waarin je al je vaardigheden kwijt kunt en jezelf verder ontwikkelt. Bovendien ga jij vanuit het hart van de politiek alles meemaken rondom de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van 2023.

Je gaat 32 of 36 uur (het exacte aantal uren bepalen we in goed overleg) per week aan de slag en je krijgt een stagevergoeding van € 500 per maand. Er is geen reiskostenvergoeding.

Enthousiast?
Wil jij bij ons aan de slag? Stuur dan jouw motivatiebrief (max 1 A4) en CV naar Albert en Matthijs via a.tuit@vvd.nl en m.vandeburgwal@vvd.nl. Geef in je motivatiebrief duidelijk aan voor welke vacature je solliciteert.

Heb je vragen? Stuur dan vooral een e-mail naar Albert en/of Matthijs.