Stage
Stage Campagne Politiek

Stage lopen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen? Dat kan!

Het Online Team van de VVD Tweede Kamerfractie is op zoek naar stagiaires die het leuk vinden om mee te denken en te helpen met de landelijke campagne van de VVD. Dus gaat je hart sneller kloppen van de politiek en ben je niet bang voor een beetje hectiek tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021? Dan is deze stage wat voor jou!

 

Wie zoeken we?

 • Je bent student en volgt een WO-opleiding in de richting van bestuurskunde, communicatie, politicologie, geschiedenis of een andere relevante studie.
 • Je vindt politiek leuk en bent goed op de hoogte van het nieuws.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn goed: je redeneert helder en overtuigend, weet je ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen.
 • Je houdt wel een beetje van hectiek. Wil je elke dag op tijd naar huis? Dan is dit geen stage voor jou.
 • Je vindt het leuk om creatieve dingen te verzinnen voor de sociale media van de VVD.
 • Je wil de Tweede Kamerverkiezingen van dichtbij meemaken.
 • Je bent vanaf september/oktober beschikbaar tot en met de verkiezingen.

 

Wat is het Online Team?

Het VVD Online Team zorgt er iedere dag voor dat (honderd)duizenden mensen worden bereikt op sociale media. We beheren de kanalen van de VVD en helpen mee met de socials van Mark Rutte en Klaas Dijkhoff. Samen met online woordvoerders, contentmakers, dataspecialisten en tekstschrijvers bedenken we plaatjes, video’s en animaties voor bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn, TikTok, Instagram, YouTube en Twitter. Daarnaast beheren we het VVD WhatsApp nummer en de website vvd.nl.

 

Wat doet het Online Team?

Heel veel! We bedenken content voor de sociale mediakanalen, we maken tv- en radiocommercials en denken mee over de campagne. Op politiek vlak werken we nauw samen met de afdeling Voorlichting. We monitoren continu het nieuws en de debatten in de Tweede Kamer.

 

Wat ga je als stagiair(e) doen?

Volle bak meedraaien met de Tweede Kamerverkiezingen! Je leert de politiek aan het Binnenhof kennen als je broekzak.

Bij het Online Team is geen dag hetzelfde. De ene keer ga je met Mark Rutte op pad voor een tv-commercial en de andere dag begeleid je een live sessie met Klaas Dijkhoff. Je brainstormt met Team Online over hoe we een standpunt kunnen overbrengen op Facebook of je verzint een meme voor onze Instagram.

Je hebt een paar vaste taken: elke dag zul je een blok webcaren (Facebookreacties en WhatsApp) en ga je met mensen in gesprek. Het webcareblok wissel je af met andere stagiaires of collega’s. Daarnaast volg je het nieuws op de voet, zodat jij van alles als eerste op de hoogte bent en je collega’s advies geeft hoe daarmee om te gaan. Tot slot wissel je af en toe van plek met de stagiaires van Voorlichting. Je helpt dan bijvoorbeeld met het voorbereiden van een mediaoptreden en verzorgt de nieuwsupdate voor de gehele Tweede Kamerfractie. Zo krijg je ook een kijkje in de keuken van de mediawereld.

Bij het Online Team krijg je genoeg ruimte voor zelfontwikkeling. Heb je een gaaf plan voor TikTok? Nieuwe ideeën voor Facebook? Of ben je gewoon gepassioneerd over een politiek onderwerp? Van ons krijg je de ruimte.

 

Wat bieden we?

 • Een stage in het hart de politiek: Het Binnenhof in Den Haag.
 • Alles meemaken rondom de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.
 • Stagevergoeding.
 • Heel veel dingen om te leren en te doen.
 • En je komt in een team terecht dat gewoon heel veel plezier heeft.

 

Solliciteren?

Spreekt deze stage jou aan? Waar wacht je dan nog op!

KLIK HIER OM TE SOLLICITEREN!

Vanwege het coronavirus zullen we de gesprekken via een videoverbinding voeren.

Vragen? Schroom niet en stuur ons een appje op: +31 6 23 93 74 75.

Klik HIER om te solliciteren!

Bekijk meer

Heb je vragen over deze stage?