profile-avatar
Thierry Aartsen
Tweede Kamerlid
EZK Mededinging en marktordening, Consumenten, Aanpak regeldruk, MKB, Digitalisering, Europese Structuurfondsen, ATR

Thierry Aartsen werd in 1989 geboren in Breda, waar hij na zijn studie in Den Haag ook weer terugkeerde. Voor hij in september 2018 Tweede Kamerlid werd, werkte hij in het bedrijfsleven en was hij fractievoorzitter van de VVD in Breda.

Wat betekent cultuur voor jou?

Cultuur is één van de vele dingen die het leven een beetje mooier maakt. Cultuur verbindt, verbroedert, inspireert en prikkelt. Dat gaat van een balletvoorstelling tot aan een bloemencorso. En van klassieke opera tot aan moderne dans. Of je nu graag naar het Concertgebouworkest gaat of deelneemt aan een schutterijfeest: cultuur is vaak een belangrijk onderdeel van ons leven.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik kan over veel zaken erg enthousiast worden en me met een enorme bak energie vastbijten in een dossier. Dat is tegelijkertijd een valkuil, doordat ik dan net iets té enthousiast (en dus een beetje ongeduldig) ben.

Wat doe je om een goede volksvertegenwoordiger te zijn?

Ik probeer buiten Kamerdagen zo veel mogelijk in het land te zijn. Ik vind het erg leuk om bezoeken te brengen aan bedrijven, ondernemers, culturele verenigingen en culturele instellingen. Zo hoor je echt van mensen zelf hoe het gaat en welke zaken er anders moeten in Nederland. Dat persoonlijke gesprek met mensen vind ik erg belangrijk.

Hoe ziet je vrije tijd eruit?

In mijn vrije tijd ga ik graag een biertje drinken met vrienden in de kroeg of op het terras. Met goed weer probeer ik een rondje te gaan wielrennen. Ook ben ik fanatiek supporter van NAC Breda, waar ik een seizoenkaart heb.

Bekijk meer

Vragen? App ons!