profile-avatar

Thierry Aartsen.

Tweede Kamerlid
EZK Mededinging en marktordening, Consumenten, Aanpak regeldruk, MKB, Digitalisering, Europese Structuurfondsen, ATR

Thierry Aartsen werd in 1989 geboren in Breda, waar hij na zijn studie in Den Haag ook weer terugkeerde. Voor hij in september 2018 Tweede Kamerlid werd, werkte hij in het bedrijfsleven en was hij fractievoorzitter van de VVD in Breda.

 

Wat wil je bereiken voor ondernemers?

Ondernemers zijn zoveel meer dan muren met spullen. Ze zorgen voor levendigheid in hun gemeente. Ze kennen de mensen uit het dorp, sponsoren de lokale voetbalclub en dragen op nog vele andere manieren hun steentje bij. Op dit moment loopt het mkb nog tegen tal van zaken aan. Denk bijvoorbeeld aan de kosten en lasten wanneer een medewerker ziek wordt, de (soms oneerlijke) concurrentie van grote buitenlandse bedrijven of een gemeente die te veel regels oplegt en hen zo in de weg loopt.

Dat zou ik graag willen veranderen, zodat ondernemers zich kunnen richten op het runnen van hun zaak, waarbij de overheid hen een steuntje in de rug geeft in plaats van tegenwerkt. Ik wil dat ondernemers erop kunnen rekenen dat de VVD er voor hen is en voor hun belangen opkomt.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik kan over veel zaken erg enthousiast worden en me met een enorme bak energie vastbijten in een dossier. Dat is tegelijkertijd een valkuil, doordat ik dan net iets té enthousiast (en dus een beetje ongeduldig) ben.

 

Wat doe je om een goede volksvertegenwoordiger te zijn?

Ik probeer buiten Kamerdagen zo veel mogelijk in het land te zijn. Ik vind het erg leuk om bezoeken te brengen aan bedrijven, ondernemers, culturele verenigingen en culturele instellingen. Zo hoor je echt van mensen zelf hoe het gaat en welke zaken er anders moeten in Nederland. Dat persoonlijke gesprek met mensen vind ik erg belangrijk.

 

Hoe ziet je vrije tijd eruit?

In mijn vrije tijd ga ik graag een biertje drinken met vrienden in de kroeg of op het terras. Met goed weer probeer ik een rondje te gaan wielrennen. Ook ben ik fanatiek supporter van NAC Breda, waar ik een seizoenkaart heb.

Bekijk meer

Vragen? App ons!