profile-avatar

Tamara van Ark.

Minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (medische zorg)

Tamara van Ark werd in 1974 geboren in Den Haag. Ze groeide op in het Brabantse Zevenbergen, studeerde in Rotterdam en woont inmiddels alweer geruime tijd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tamara heeft twee dochters. Voor ze in 2017 staatssecretaris werd, was ze Tweede Kamerlid. Eerder werkte ze bij de sociale dienst in Rotterdam en was ze wethouder in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, die in 2010 opging in de gemeente Zuidplas.

 

Wat betekent vrijheid voor jou?

In Nederland hebben we de vrijheid om jezelf te zijn en om het beste uit jezelf te halen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik het van groot belang vind dat die vrijheid gewaarborgd blijft en doorgegeven kan worden aan de generatie van onze kinderen.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Eigenlijk kunnen anderen dat beter zeggen… Ik probeer mensen in hun waarde te laten en met oplossingen te komen. Ik blijf graag gericht op het eindresultaat. Dat betekent ook dat ik het moeilijk vind om los te laten en liever zelf een oogje in het zeil houd.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Natuurlijk besteed ik die vooral aan familie en vrienden. Daarnaast houd ik van koken, hardlopen en lezen en bezoek ik graag rommelmarkten.

Tamara van Ark
Volg Tamara

Bekijk meer