profile-avatar

Sven Koopmans.

Tweede Kamerlid
BUZA Buitenlands beleid; BUZA Internationaal cultuurbeleid; BUZA Verlenging missies inclusief art 100

Sven Koopmans werd in 1973 geboren in Amsterdam, waar hij als kind opgroeide. Als tiener verhuisde hij naar Hoofddorp. Hij woonde op verschillende plaatsen in het buitenland en is nu weer terug in Hoofddorp. Voor hij in 2017 Tweede Kamerlid werd, werkte Sven voor de Verenigde Naties en de Europese Unie, als onderhandelaar bij vredesprocessen.

 

Sven, wat kan Nederland bereiken in het buitenland?

Nederland is niet groot, maar Nederland is zeker ook niet klein. We zijn te klein om alle wereldproblemen op te lossen. Maar we zijn groot genoeg om af en toe ‘nee’ te zeggen. Daarbij let ik vooral op de belangen van Nederlanders. De veiligheid van Nederlanders staat voorop, en je moet kansen grijpen om iets te doen voor Nederlandse banen. Dat lukt alleen als je realistisch bent over onze omvang en onze kracht.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben pragmatisch en zoek naar oplossingen die mensen concreet helpen. Om mijn leven te ordenen, leun ik op de persoonlijk medewerker die mij in de Tweede Kamer ondersteunt.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben een handleiding voor vredesprocessen aan het schrijven. Een soort ‘internationale mediation voor dummies’. Verder houd ik van hardlopen en van tekenfilms.

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!