profile-avatar

Roald van der Linde.

Tweede Kamerlid
FIN Thesaurie en financiële markten, o.a. relaties met DNB en AFM, Wet Financieel toezicht, Staatsdeelnemingen, Rijksuitgaven; SZW Pensioenstelsel, AOW; BZK Burgemeesterbenoemingen

Roald van der Linde werd in 1968 geboren in Rotterdam. Hij heeft daar ook het grootste deel van zijn leven gewoond. Roald is getrouwd en heeft drie kinderen. Voor hij in 2012 Tweede Kamerlid werd, werkte hij voor het ministerie van Financiën.

 

Roald, wat vind je belangrijk in de politiek?

Ik vind het belangrijk om de eigen kracht van mensen altijd voorop te stellen. Ervoor zorgen dat het beste in jóu bovenkomt. En als je wat hulp nodig hebt om dat voor elkaar te krijgen, dan zorgen we dat die er is.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

In mijn werk ben ik een echte teamspeler en probeer ik de grote lijnen in de gaten te houden. Mijn slechte eigenschappen zou je aan mijn vrouw en kinderen moeten vragen…

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Ik ben een Rotterdammer zonder fratsen, al is dat eigenlijk dubbelop. De mensen die op mij hebben gestemd, hebben gekozen voor een politicus van de inhoud en de grote lijnen. Ik houd niet van flauwekul en van ditjes en datjes in de politiek. Nederland is een van de mooiste en beste landen ter wereld en we zijn voortdurend beter om nóg mooier en beter te worden. Daar gaat het om.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Als ik echt zen wil worden, ga ik ’s zomers met mijn rugzak de bergen in. De afgelopen jaren heb ik dat met mijn zoon gedaan en dat is een groot feest. Zeilen vind ik ook heerlijk, dat vinden mijn dochters dan weer heel leuk. Verder heb ik een grote belangstelling voor de geschiedenis van de eerste helft van de twintigste eeuw.

Volg Roald

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!