Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen
Geboortedatum 02/02/1965 Woonplaats Utrecht - Soest

Renée Wilke

  • Kandidaat Eerste Kamer #25
Geboortedatum 02/02/1965 Woonplaats Utrecht - Soest

Mijn naam is Renée Wilke, momenteel Lid van de Raad van Bestuur van een grote zorginstelling in de wijkverpleging en verpleeghuiszorg waar ruim 4.000 mensen werken.
Ik heb ruime bestuurservaring opgedaan in mijn loopbaan bij zowel grote als kleine ondernemingen. O.a. bij KPN en in mijn huidige functie zie ik van dichtbij wat beleid voor effect heeft op ‘de mensen’, zowel collega’s als de klanten waar je het voor doet!
Ik zie de uitdagingen in de zorg; uitdaging in de wijken en dorpen en steden en huishoudens. Ik adviseer niet, maar ik bestuur en sta met opgestroopte mouwen tussen de mensen en neem verantwoordelijkheid.

Tevens ben ik toezichthouder bij het Diakonessenhuis en ik zie ook daar de spanning in de zorg, arbeidsmarkt, urgentie om te innoveren met beperkte financiele mogelijkheden.

Ik ben niet alleen van de grote bedrijven, maar ben ook ondernemer geweest in de zorg, ben dochter uit een ondernemersgezin en ik woon samen met een ondernemer. Zo begrijp ik zowel wat het bedrijfsleven drijft, als dat vandaag de bakker zijn brood niet meer kan bakken met de huidige energietarieven.

Mijn motivatie?
Om in deze tijden de nuance te zoeken in de grote verdeeldheid die er op alle thema’s is. Maar tegelijkertijd ook het lef en de creativiteit te hebben om de grote vraagstukken een stap verder te helpen om te blijven bouwen aan een goede toekomst.
We zullen samenwerking moeten zoeken en tegelijk onze liberale principes moeten bewaken. In dat spanningsveld doe ik graag mee.

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation