Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen
Mirjam de Blécourt-Wouterse VVD Eerste Kamer

Mirjam de Blécourt-Wouterse

  • Eerste Kamerlid
Mirjam de Blécourt-Wouterse VVD Eerste Kamer

Mirjam de Blécourt werd in 1964 in Zeist geboren. Ze studeerde civiel en fiscaal recht in Leiden en werd daarna arbeidsrechtadvocaat. Naast haar werk als Eerste Kamerlid en als partner bij het internationale advocatenkantoor Baker McKenzie in Amsterdam zet Mirjam zich in voor diversiteit én de gelijke behandeling van vrouwen. Zo is ze voorzitter van de raad van toezicht bij het kenniscentrum Rutgers.

Wat is er zo mooi aan de VVD?
Ik hou van mensen die hun handen uit de mouwen steken, die als niet alleen roepen wat ze vinden, maar ook iets doen. Dat heb ik bij de VVD gevonden. Het uitgangspunt is eigen verantwoordelijkheid, maar we laten de mensen die het nodig hebben niet vallen.

Wat maakt je een goede volksvertegenwoordiger?
Veel lezen, met veel (politiek) betrokkenen praten, maar juist ook met niet (politiek) betrokkenen van gedachten wisselen, zodat alle kanten begrepen en belicht kunnen worden. Zo kom je uiteindelijk tot de beste afweging.

Wat wil je bereiken op het gebied van OCW?
De portefeuille OCW staat voor onderwijs, cultuur en wetenschap én emancipatie. Voor dat laatste deel is geen letter opgenomen. Ik zal ervoor zorgen dat die E van emancipatie niet vergeten zal worden. Vrouwen dienen in Nederland gelijke kansen te krijgen. In het bedrijfsleven en daarbuiten is dat helaas nog niet altijd het geval. Als vrouwen op eigen benen staan dan maakt dat ze weerbaarder.

Nooit meer met vakantie of nooit meer werken?
Het afgelopen jaar had ik in verband met COVID-19 helaas geen vakantie en het beviel mij na al die jaren niet slecht om eens thuis te zijn. Maar ik ben dol op reizen, zo ver mogelijk, en vooral Afrika heeft mijn bijzondere liefde. Ik vind het heerlijk om met een tent op het dak van een auto dit prachtige continent te ontdekken.

 

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation