profile-avatar

Mark Snoeren.

Tweede Kamerlid
BZK Interbestuurlijke verhoudingen, Financiën mede-overheden, Gemeentelijke herindelingen, Openbaarheid van bestuur en open data, Arbeidsvoorwaarden collectieve sector, rechtspositie politieke ambtsdragers, Adeldom

Mark Snoeren werd in 1974 geboren in Udenhout. Na de middelbare school volgde Mark een opleiding om onderofficier bij de Koninklijke Marechaussee te worden. Hij heeft later ook gediend als officier en is nog steeds reserveofficier.
Later vervulde hij diverse functies bij de gemeente Lingewaard, de Nederlandse Spoorwegen en TenneT. Uiteindelijk maakte hij met het overnemen van een skibaan in Nieuwegein de stap naar het ondernemerschap (vanwege de functie als Kamerlid wordt dit momenteel op afstand gezet).
Voor de stap naar Tweede Kamerlid was Mark al sinds 2010 politiek actief als raadslid en vanaf 2014 fractievoorzitter van de VVD in Nieuwegein. Inmiddels heeft hij het fractievoorzitterschap weer overgedragen.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik wil graag de verbinding opzoeken om samen iets te bereiken. Dus samenwerken gaat mij goed af. Soms is het wel lastig dat ik ook ongeduldig ben en niet stil kan zitten. Dat kan een grote uitdaging zijn in de Kamer.

 

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Ik probeer altijd een luisterend oor te bieden. Als ondernemer had ik een grote club jong personeel. Die zijn ambitieus en willen wat. Door goed te luisteren en dingen uit te leggen waarom iets wel of niet kan zorgt begrip voor beslissingen. Dat wil ook doen als volksvertegenwoordiger.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik sport graag. Vooral skiën en hockeyen. Daarnaast wil ik fijn met mijn gezin samenzijn.

Volg Mark

Bekijk meer

Heb je hier een vraag over? App ons!