profile-avatar

Kelly Regterschot.

Tweede Kamerlid
BZK Ruimtelijk ordening (incl. structuurvisie en nationale omgevingsvisie); BZK Omgevingswet, Crisis- en herstelwet, Wet Ruimtelijke Ordening; BZK Kadaster; VWS Arbeidsmarktbeleid Care & Jeugd, Arbeidsmarktbeleid Cure, Beroepen en opleidingen, GGZ, Maatschappelijke opvang en beschermd wonen, VWS-domein voor Bes-eilanden; VWS Maatschappelijke diensttijd

Kelly Regterschot werd in 1975 geboren in Heerlen. Ze groeide op in de gemeente Landgraaf, waar ze inmiddels ook weer woont met haar man en twee zonen. Voor ze in 2019 Tweede Kamerlid werd, was Kelly onder andere wethouder in Landgraaf en directeur van IBA Parkstad.

 

Kelly, wat wil je bereiken op het gebied van ruimtelijke ordening?

In de ruimtelijke ordening zijn in het verleden vele stelsels, wetten en ondoorzichtige vergunningstrajecten ontstaan. Daardoor kan bijvoorbeeld de start van een simpele verbouwing lang op zich laten wachten. We brengen al die verschillende wetten samen onder de Omgevingswet. De bedoeling daarvan is dat we de ruimtelijke ordening overzichtelijker maken. Een duidelijker systeem om sneller aan de slag te kunnen: daar zet ik me voor in!

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Mijn goede eigenschappen zijn mijn relativeringsvermogen en spontaniteit. Mensen herkennen me vaak aan mijn lach. Mijn slechte eigenschappen zijn mijn ongeduld en mijn harde stem.

 

Wat doe je om een goede volksvertegenwoordiger te zijn?

Ik zoek contact met organisaties en praat met mensen om te weten wat er speelt op het onderwerp waarover ik het woord voer. Dus niet werken vanachter mijn bureau, maar vanuit de echte wereld. Ik luister door heel het land naar mensen, maar ik focus me op Limburg. Ik wil op de hoogte zijn van wat er speelt en een bijdrage leveren aan de oplossingen die gevonden moeten worden.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Ik werk in de tuin, klus aan het huis en bezoek veel culturele evenementen. Daarnaast sta ik bij mijn kinderen langs het sportveld en heb ik een grote familie waaraan ik ook de nodige aandacht besteed. Ik reis ook graag in binnen- en buitenland. Als er ergens weer wat meer tijd zou komen, zou ik het leuk vinden om weer te gaan tennissen.

Volg Kelly

Bekijk meer