profile-avatar

Judith Tielen.

Tweede Kamerlid
SZW Algemeen Sociaaleconomisch beleid, Inkomensbeleid, Arbeidsmarktbeleid (o.a. arbeid-zorg), Ontslagregelingen, Arbeidsverhoudingen, Werknemersverzekeringen, Participatie ouderen, Arbeidsmigratie, UWV; OCW Volwasseneducatie (incl. Leven lang leren)

Judith Tielen werd in 1972 geboren in Arnhem. Ze groeide op tussen de weilanden en de akkers in de Achterhoek. Voor haar studie geneeskunde verhuisde ze naar Utrecht, de stad van haar vader. Met haar echtgenoot Rolf en hun drie kinderen woont ze nog steeds in haar geliefde Domstad. Voor ze in 2017 Tweede Kamerlid werd, had Judith haar eigen adviesbureau. Daarnaast was ze gemeenteraadslid in Utrecht.

 

Judith, hoe zorgen we ervoor dat werk nog meer gaat lonen?

Naast voldoening en waardering levert werken geld op om je leven te kunnen leiden. Mensen willen graag groeien in hun werk en in hun loopbaan, en ze verwachten dat hun inkomen meegroeit als dat lukt. Ik vind dat logisch en terecht.

Maar door starre en ouderwetse regelingen en arbeidsvoorwaarden heeft lang niet iedereen dat perspectief. Dat is zonde. Ik wil daarom dat er meer evenwicht komt in die regelingen en voorwaarden en maatwerk mogelijk wordt. Nu werkgevers moeite hebben om personeel te vinden, ontstaat er wat ruimte voor aanpassingen. Die kans wil ik pakken.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik heb de ambitie om problemen op te lossen en dingen beter te maken. Daar steek ik dan veel energie in. Die energie kan ook wel eens doorschieten naar felheid, als discussies of activiteiten in mijn ogen niet naar verbetering of een oplossing leiden.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Als Tweede Kamerlid wil ik mensen dichter bij de politiek brengen en andersom. Dat heb ik ook als raadslid in Utrecht gedaan. Ik ben nieuwsgierig naar de mensen in ons land en ik wil toegankelijk voor ze zijn. En ik ga naar ze toe, met duidelijke antwoorden op hun vragen.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin en met vrienden. Koken, spelletjes of muziek spelen en samen eten en drinken.

Volg Judith

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!