profile-avatar
Judith Tielen
Tweede Kamerlid
Jeugdbeleid, jeugdwet en jeugdgezondheidszorg, Hoger Onderwijs, wetenschapsbeleid, Leraren: beleid en opleidingen, Duo, RCE, Nationaal Archief

Judith Tielen werd in 1972 geboren in Arnhem. Ze groeide op tussen de weilanden en de akkers in de Achterhoek. Voor haar studie geneeskunde verhuisde ze naar Utrecht, de stad van haar vader. Met haar echtgenoot Rolf en hun drie kinderen woont ze nog steeds in haar geliefde Domstad. Voor ze in 2017 Tweede Kamerlid werd, had Judith haar eigen adviesbureau. Daarnaast was ze gemeenteraadslid in Utrecht.

 

Judith, wat wil je bereiken als Kamerlid?

Ik wil eraan bijdragen dat we de kwaliteit van onderwijs en onderzoek verder verbeteren. We nemen in Nederland te vaak genoegen met gemiddelde resultaten. Die lat mag best wat hoger liggen!Voor de jeugd wil ik minder regels en meer gezond verstand. Daarvoor wil ik veel in gesprek gaan met de mensen die met kinderen en jongeren werken. En misschien nog wel belangrijker: met jongeren zelf.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik heb de ambitie om problemen op te lossen en dingen beter te maken. Daar steek ik dan veel energie in. Die energie kan ook wel eens doorschieten naar felheid, als discussies of activiteiten in mijn ogen niet naar verbetering of een oplossing leiden.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Als Tweede Kamerlid wil ik mensen dichter bij de politiek brengen en andersom. Dat heb ik ook als raadslid in Utrecht gedaan. Ik ben nieuwsgierig naar de mensen in ons land en ik wil toegankelijk voor ze zijn. En ik ga naar ze toe, met duidelijke antwoorden op hun vragen.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin en met vrienden. Koken, spelletjes of muziek spelen en samen eten en drinken.

Volg Judith
Wat zou jij Judith willen vragen?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bekijk meer

In gesprek met Judith? Kom naar de Tweede Kamer!
meld je aan
Heb je een vraag? App ons!