Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen
Jan Keunen.

Jan Keunen

  • Eerste Kamerlid
Jan Keunen.

Jan Keunen werd in 1954 in Roermond geboren. Hij studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna specialiseerde Jan zich tot oogarts in Utrecht en promoveerde hij in dit vakgebied. Na een hoogleraarschap oogheelkunde in Leiden keerde hij in 2005 terug naar Nijmegen. Eind 2019 ging hij met emeritaat, maar hij is nog altijd actief in blindheidbestrijding bij de werkgroep VISION 2020 Netherlands van de WHO en de International Agency for the Prevention of Blindness. Sinds oktober 2020 is hij lid van de Eerste Kamer.

Jan, wat wil je bereiken op het gebied van zorg?
Ik wil me inzetten voor betekenisvolle en persoonsgerichte patiëntenzorg. Daarnaast vind ik het stimuleren van landelijke leefstijl- en preventieprogramma’s belangrijk. Met mijn inbreng van 40 jaar werkervaring opgedaan op de ziekenhuiswerkvloer denk ik hierin een verschil te kunnen maken.

Wat is er zo mooi aan de VVD?
De VVD is een echte volkspartij die breed de liberale kernwaarden uitdraagt. Naast het politieke aspect is de VVD ook een partij waar je vrienden voor het leven ontmoet die je anders niet snel zou zijn tegengekomen.

Wat is er zo belangrijk aan de Eerste Kamer?
Het meest aansprekend vind ik de betekenisvolle rol van Chambre de Réflexion in het landsbestuur door deeltijdpolitici. Juist omdat de leden van de Eerste Kamer op allerlei andere vlakken functies bekleden, staan ze midden in de maatschappij en kunnen ze bij wetgeving met name de uitvoerbaarheid en samenhang inschatten.

Hoe ziet je vrije tijd eruit?
Lekker uitslapen. Daarnaast speel ik graag tennis en ben ik fervent kunstliefhebber. Ik bezoek ateliers van kunstenaars, galeries en musea. Ook ga ik graag bij privéverzamelaars kijken en kletsen. Ik ben er trots op adviseur te zijn van de Vereniging Rembrandt. Kunst geeft mij een creatieve mindset.

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation