profile-avatar

Helma Lodders.

Tweede Kamerlid
LNV Landbouw, Voedselkwaliteit, NVWA; FIN Fiscale aangelegenheden en alle aangelegenheden van de belastingdienst, financiële verhoudingen tussen rijk en decentrale overheden, Exportkredietverzekeringen en –faciliteiten, Holland Casino en staatsloterij, Muntwezen, Domein Roerende Zaken

Helma Lodders werd in 1968 geboren in Klundert. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar Lelystad en woont inmiddels alweer lange tijd in Zeewolde. Helma is getrouwd. Voor ze in 2010 Tweede Kamerlid werd, was ze ondernemer.

 

Helma, wat wil je bereiken als Kamerlid?

Ik ben de Tweede Kamer in gegaan om Nederland een stukje mooier te maken, en werkbaarder voor ondernemers. Dat staat voor mij centraal, welke portefeuille ik ook heb. Ik wil dus minder regels en ik wil dat de regels die er zijn in de praktijk ook werkbaar zijn.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben enthousiast en energiek, maar ik ben ook ongeduldig.

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Ik voel me zeer vereerd dat ik volksvertegenwoordiger mag zijn. Ik ben een harde werker en ik ben gericht op resultaat. Daarbij zet ik door en laat ik me niet van de wijs brengen. Om te kunnen werken aan een mooi Nederland, vind ik input uit de dagelijkse praktijk heel belangrijk. Daarom voer ik veel gesprekken met ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties en instellingen.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

In mijn vrije tijd geniet ik van het buitenleven. Ik houd van fietsen en van lange wandelingen, en in de zomer ben ik een mooiweerzeiler.

Volg Helma

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!