profile-avatar

Hayke Veldman.

Tweede Kamerlid
VWS: Cure, Zorgverzekeringswet, Zorgtoeslag en pakketbeheer, Curatieve zorg, Drugs (opiumwet), Toezicht voedselkwaliteit en NVWA, Genees- en hulpmiddelen, Gezondheidsbescherming, Infectieziektebestrijding, Kwaliteitsbeleid, Toezicht, CBG, RIVM, Kennis- en informatiestructuur

Hayke Veldman werd in 1969 geboren in Zoetermeer, groeide op in het Brabantse Rosmalen en verhuisde in zijn studententijd naar Nijmegen. Hij woont nu met zijn vrouw Karin in Winssen. Voor hij in 2014 Tweede Kamerlid werd, was hij zelfstandig bestuursadviseur, trainer en coach.

 

Hayke, wat wil je bereiken voor de zorg in Nederland?

De beschikbaarheid en kwaliteit van de zorg in Nederland zijn hoog en wij hebben gelukkig een van de beste zorgstelsels in de wereld. De uitdaging is om dit zo te houden. Ook met een toenemende vraag naar zorg, nieuwe en dure behandelingen en meer, maar ook steeds ouder wordende ouderen. Daar wil ik mij de komende tijd voor inzetten, samen met alle betrokkenen in de zorg. Van huisarts tot patiƫnt, van verzekeraar tot zorginstelling: samen zetten we de schouders eronder om de Nederlandse zorg toekomstbestendig te maken.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben loyaal en enorm resultaatgericht. Dat is een mooie combinatie als je samen iets wilt bereiken. Een minpuntje is dat ik dingen vaak te langzaam vind gaan.

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Als coach weet ik dat luisteren de sleutel tot succes is. Mensen weten heel goed wat ze wel en niet kunnen en wat ze nodig hebben. Als volksvertegenwoordiger heb ik ook dat luisterend oor. Vervolgens zet ik dat aan het Binnenhof om in concrete acties.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Ik reis graag, maar ik geniet net zo veel van een goede cappuccino thuis.

Volg Hayke

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!