profile-avatar

Mark Harbers.

Tweede Kamerlid
EZK Energiebeleid, Klimaat, Nederlands Emissieautoriteit. LNV Stikstofproblemen

Mark Harbers werd in 1969 geboren in Ede, waar hij ook opgroeide. Voor zijn studie verhuisde hij naar Rotterdam. Daar woont hij nog altijd, met zijn man. Eerder werkte hij als communicatieadviseur, als politiek assistent van minister Zalm en als wethouder in Rotterdam. Daarna werd hij Kamerlid en was in 2017 staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

 

Wat betekent vrijheid voor jou?

Voor mij betekent vrijheid kunnen zijn wie je bent. Dat ik samen met mijn man over straat kan lopen zoals wij dat willen, zonder dat we daarop aangesproken worden. Als staatssecretaris van migratie en als voormalig wethouder van de Rotterdamse haven vind ik overigens ook onze open grenzen in de EU, dus kunnen gaan waar je wilt, een belangrijke vrijheid.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben enthousiast en vrolijk. Mijn slechte eigenschappen zijn dat ik te veel van eten en tussendoortjes houd en vooral in actie kom als ik een deadline heb. Een goede eigenschap is wel dat ik niet te lang stil sta bij mijn slechte eigenschappen…

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Ik houd van lezen en reizen. Daarnaast ga ik graag met vrienden naar het theater of de bioscoop. Ik probeer tijd vrij te maken voor de sportschool, maar als ik eens een dagje vrij heb, vind ik het ook heerlijk om gewoon lekker thuis te rommelen.

Mark Harbers 3
Volg Mark