profile-avatar
Han ten Broeke
Tweede Kamerlid
Buitenlandse Zaken

Han ten Broeke werd in 1969 geboren in het Twentse Haaksbergen, waar hij het grootste deel van zijn leven woonde. Sinds kort woont hij in Hof van Twente. Han is gescheiden en heeft een dochter. Voor hij in 2006 Tweede Kamerlid werd, werkte hij onder meer voor oud-minister Annemarie Jorritsma en voor KPN. In de Tweede Kamer is hij woordvoerder buitenlandse zaken.

Han, hoe moet Nederland omgaan met buitenlandse zaken?
Ik wil dat we een realistisch buitenlandbeleid voeren. Je kunt allerlei prachtige ideeën hebben over hoe de wereld eruit zou moeten zien, maar je hebt te maken met de wereld zoals die is. Nederland kan niet alle ellende in de wereld oplossen. We kunnen wel onze eigen belangen verdedigen, onze vrijheid, veiligheid en welvaart.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ook in moeilijke omstandigheden kan ik positief blijven. Daarnaast ben ik makkelijk in de omgang. Tegelijkertijd kan ik ongeduldig zijn. En ik wil namen nog wel eens vergeten, hoewel ik gelukkig wel goed ben met gezichten.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?
Ik kan goed luisteren en maak graag tijd vrij voor mensen. In de Tweede Kamer probeer ik er naast mijn inhoudelijke portefeuille ook voor mijn regio te zijn. Ik wil dat specifieke stukje Nederland graag vertegenwoordigen.

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?
Als ik vrij ben, probeer ik zo veel mogelijk tijd door te brengen met mijn dochter. Verder lees ik graag.

Volg Han
Wat zou jij Han willen vragen?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
ons standpunt over Vrijhandelsverdragen
Vrijhandelsverdragen zorgen voor welvaart, vrede en vrijheid
Help ons Nederland te verbeteren.
In gesprek met onze Kamerleden? Kom langs in de Tweede Kamer.
meld je aan
Meedoen met de VVD?
Word lid