profile-avatar
Foort van Oosten
Tweede Kamerlid
MH17, Koninklijk Huis, Criminaliteitsaanpak mensenhandel en prostitutie, Veiligheidshuizen, Wetboek van strafrecht, Wijziging wetboek van strafvordering, Wet wapens en munitie, Uitlevering, Strafhof, Berechtiging ambtsmisdrijven ministers en Kamerleden, NFI, Contact kerkgenootschappen, Raad voor de rechtspraak, Juridische beroepen, Rechtsbestel, Rechtsbijstand, Slachtofferhulp, Sanctiebeleid, Justitieel jeugdbeleid, Aanpak recidive, Uitvoeringsketen strafrechtelijke beslissingen, preventie, Wet rechtelijke organisatie, Verbod verenigingen en financiering, Dienst Justis, CJIB, Raad strafrechttoepassing en jeugdbescherming, Raad Kinderbescherming

Foort van Oosten werd in 1977 geboren in Dordrecht. Hij groeide op in Leiden en woont tegenwoordig in Schiedam. Foort is getrouwd en heeft een zoon. Voor hij in 2012 Tweede Kamerlid werd, was hij advocaat en later wethouder in Schiedam.

Foort, wat wil je bereiken op het gebied van justitie?

Ik wil Nederland veiliger maken. Ik zou allerlei specifieke wensen kunnen noemen, maar uiteindelijk dragen ze allemaal bij aan dat ene doel.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Doordat ik collegiaal ben ingesteld, kan ik goed samenwerken. Mijn taalgebruik is soms wat wollig. En als ik een pot snoep zie, dan eet ik die leeg.

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Ik luister goed naar mensen, ik ben inhoudelijk sterk op de onderwerpen waar ik mij mee bezighoud en ik weet vaak de juiste politieke snaar te raken.

Hoe zie jouw vrije tijd eruit?

Met mijn vrouw en zoon bezoek ik graag musea, dierentuinen en pretparken. Ik vind het fijn om gezellig uit eten te gaan met mijn gezin en mijn vrienden. En ik houd van hardlopen.

Volg Foort
Wat zou jij Foort willen vragen?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
In gesprek met onze Kamerleden? Kom langs in de Tweede Kamer.
meld je aan
Heb je een vraag? App ons!