profile-avatar

Erik Ziengs.

Tweede Kamerlid
I&W Milieu, Bodem, OV en Spoor, Fietsbeleid, KNMI, Autoriteit Nucleaire Veiligheid, Planbureau leefomgeving; Initiatiefwetten Markt & Overheid / drank & Horeca

Erik Ziengs werd in 1960 geboren in Hoogersmilde. Hij groeide ook op in Drenthe en woont sinds 1984 in Assen. Alleen tijdens zijn studietijd woonde hij even in het Groningse Haren. Erik is getrouwd en heeft vier kinderen en een kleindochter. Voor hij in 2010 Tweede Kamerlid werd, was hij een leven lang ondernemer.

 

Erik, wat vind je belangrijk in de politiek?

Ons land draait dankzij ondernemers. Daarom vind ik dat ondernemen altijd bovenaan moet staan. Ook bij onderwerpen waar veel mensen er misschien niet aan denken, zoals milieu en openbaar vervoer.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben sociaal, vrolijk en optimistisch, maar ik heb soms te weinig geduld.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Vrijwel iedere maandag en vrijdag bezoek ik bedrijven, organisaties, ondernemers en andere mensen die contact met mij hebben opgenomen omdat ze hun verhaal willen doen. De ervaringen uit die gesprekken deel ik met mijn collega’s in de fractie en gebruik ik in debatten.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Ik heb een enorme tuin, waar ik al mijn energie in kwijt kan. We hebben een eigen groentetuin, een weilandje met geiten en kippen, een vijver en heel veel hout om te hakken en te zagen voor mijn houtkachel.

Volg Erik

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!