profile-avatar

Dennis Wiersma.

Tweede Kamerlid
OCW Hoger Onderwijs, wetenschapsbeleid; OCW Leraren: beleid en opleidingen; OCW Duo; OCW RCE, Nationaal Archief; EZK Macro-economisch beleid, Europees economische beleid; EZK Innovatiebeleid; EZK Topsectoren- en industriebeleid; EZK Rijksdienst Ondernemend Nederland

Dennis Wiersma werd in 1986 geboren in Franeker, waar hij ook opgroeide. Tegenwoordig woont hij in Utrecht. Dennis is getrouwd en heeft een dochter. Voor hij in 2017 Tweede Kamerlid werd, werkte hij voor een pensioenuitvoerder. Eerder was hij voorzitter van FNV Jong.

 

Dennis, wat wil je bereiken als Kamerlid?

Ik ben de politiek in gegaan voor meer dan alleen nu en vandaag. Veel dingen doen we nog ouderwets, bijvoorbeeld werken, leren en oud worden. Dat wil ik veranderen. Ik vind het belangrijk dat je opleiding aansluit op de arbeidsmarkt en dat je je blijft ontwikkelen. Dat stopt niet als je je diploma krijgt. Kennis raakt steeds sneller verouderd, dus je moet je hele leven blijven leren!

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik wil graag dingen voor elkaar krijgen. Samen met anderen iets bedenken en het dan ook uitvoeren, daar krijg ik energie van. Als ik iets wil, ga ik er ook helemaal voor. Dat is op zich goed, maar ik moet wel oppassen dat ik er niet in doorschiet.

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Zelf ben ik via de mavo, de havo en het hbo naar de universiteit geklommen. Als je iets wilt en ervoor gaat, dan kan het. Daar geloof ik in en die spirit breng ik graag mee naar de politiek. Dat betekent voor mij ook dat je een steuntje in de rug krijgt als het even tegenzit. In dat soort solidariteit geloof ik, en die hoeft gelukkig lang niet altijd van de politiek te komen. Mensen nemen zelf prachtige initiatieven.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Ik houd van hardlopen en heb een paar keer de marathon gelopen. Als het even kan, schaats ik ook graag. Ik ben als trotse Fries lid van de Elfstedenvereniging, dus ik blijf hopen op de Tocht der Tochten! Verder houd ik natuurlijk van leuke tripjes en lekker eten. En ik ben verslaafd aan chocola.

Volg Dennis

Bekijk meer