profile-avatar
Bas van ’t Wout
Tweede Kamerlid
Vice-fractievoorzitter; AZ Koninklijk Huis

Bas van ’t Wout werd in 1979 geboren in Amersfoort. Hij groeide op in Scherpenzeel, woonde lange tijd in Amsterdam en is inmiddels gesetteld in het Brabantse Hoeven. Bas is getrouwd en heeft twee kinderen. Voor hij in 2012 Tweede Kamerlid werd, was hij gespreksleider en strategisch adviseur bij een adviesbureau.

 

Bas, wat wil je veranderen in de politiek?

In de politiek gaat het vaak over de vraag waar we het geld aan uitgeven, en hoe. Ik wil vooral een stem geven aan de mensen die al dat geld opbrengen. De mensen die geen tijd hebben om te demonstreren op het Malieveld, omdat ze gewoon aan het werk zijn.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Mijn goede eigenschap is dat ik weet dat ik een aantal slechte eigenschappen heb, bijvoorbeeld een ochtendhumeur.

 

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Ik doe iedere dag mijn stinkende best om niet alleen van alles te vinden, maar vooral ook iets voor elkaar te krijgen. Daar hebben de mensen voor wie je het doet uiteindelijk meer aan dan geroeptoeter langs de zijlijn.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Het liefst zit ik dan in de tuin, in de zon, aan tafel met mijn gezin en vrienden te genieten van de kookkunsten van mijn vrouw. Daarnaast speel ik graag wat piano, lees ik een mooi boek en kijk ik voetbal of een mooie film.

Volg Bas
Wat zou jij Bas willen vragen?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Heb je een vraag? App ons!