profile-avatar

Bart Smals.

Tweede Kamerlid
SZW Arbeidsmarktdiscriminatie; SZW Arbeidsomstandigheden, Inspectie & toezicht OCW MBO; OCW Groen onderwijs; AZ Koninklijk Huis

Bart Smals werd in 1970 geboren in Breda. Hij groeide op in Apeldoorn en woont tegenwoordig in Delft. Bart is getrouwd en heeft drie zonen. Voor hij in 2019 Tweede Kamerlid werd, werkte hij als apotheker. Daarnaast was hij fractievoorzitter van de VVD in Delft.

 

Bart, waarom is het mbo zo belangrijk?

Omdat we in Nederland niet alleen knappe koppen, maar juist ook handige jongens en meisjes nodig hebben. Zij worden in het mbo opgeleid. Ons land kan simpelweg niet zonder mbo’ers.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik kan goed relativeren. Zeker in de politiek kan dat goed van pas komen. Bij stress kan ik wat chaotisch zijn, dus dat probeer ik zo veel mogelijk te voorkomen.

 

Wat doe je om een goede volksvertegenwoordiger te zijn?

Vooral heel veel luisteren. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Dat doe ik door veel naar buiten te gaan, contact te hebben met de mensen om mij heen en nieuwe mensen te leren kennen. Zo hoop ik te horen wat er in de samenleving speelt, zodat ik in Den Haag mijn best kan doen om aan oplossingen te werken.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Ik geniet ervan om de dag door te nemen met mijn vrouw en kinderen, het liefst met een glas bier in de tuin in de zon. En ik vind het heel leuk om onverwacht bezoek te krijgen.

Bekijk meer