profile-avatar

Barbara Visser.

Minister van Infrastructuur en Waterstaat

Barbara Visser werd in 1977 geboren in het Kroatische Šibenik en woont tegenwoordig in Zaanstad. Voor ze in bewindspersoon werd in kabinet Rutte-III was ze Tweede Kamerlid. Eerder heeft ze zowel voor de overheid als in het bedrijfsleven gewerkt.

Wat betekent vrijheid voor jou?

In mijn geboorteland Kroatië zijn de sporen van communisme en nationalisme nog steeds niet helemaal weg. De oorlog in het voormalige Joegoslavië heeft laten zien waar dat giftige mengsel toe kan leiden. Ik ben heel trots op Nederland, waar je ongeacht je afkomst in alle vrijheid kunt leven en alles kunt bereiken. Dat is niet vanzelfsprekend. Daarom wil ik mij blijven inzetten om onze liberale waarden vrijheid, verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid te bewaken en te versterken.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben een doorzetter, ik heb een enorme drive en ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Helaas ben ik ook wel eens ongeduldig en een tikkeltje eigenwijs.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

In mijn vrije tijd wil ik vooral genieten van familie en vrienden. Lekker eten en gewoon het strand en leuke steden bezoeken.

Barbara Visser
Volg Barbara

Bekijk meer