profile-avatar

Arne Weverling.

Tweede Kamerlid
LNV Visserij, Natuur, Tuinbouw, Regie aanpak regionale knelpunten en regionale deals, Dierenwelzijn, Kwekersrecht, Dienst Landelijk Gebied; EZK Telecom, Post, Agentschap Telecom; BUHA-OS Internationale handel, OS (incl. sustainable development goals)

Arne Weverling werd in 1974 geboren in Den Haag. Hij groeide op in het Westland en woont daar nog steeds: tegenwoordig in Naaldwijk. Arne was lange tijd samen met zijn jeugdliefde en heeft met haar twee kinderen. Voor hij in 2017 Tweede Kamerlid werd, was hij acht jaar lang wethouder in de gemeente Westland. Daarvoor had hij bijna vijftien jaar lang zijn eigen communicatiebureau.

 

Arne, waarom is de tuinbouwsector zo belangrijk voor Nederland?

Er zit enorm veel technologische innovatiekracht in de tuinbouw. Daardoor kan die sector Nederland wereldwijd op de kaart zetten. Daar profiteren we allemaal van, zowel maatschappelijk als economisch. Bovendien is de mentaliteit van de tuinbouw tekenend voor heel Nederland: hard werken, durven en gewoon weer opstaan als je valt.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben een doorzetter en zie altijd kansen. Maar ik ben ook ongeduldig en perfectionistisch.

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Ik heb hard moeten werken voor de plek waar ik nu zit. Tijdens mijn diverse opleidingen en werkervaringen heb ik heel veel mensen gesproken over wat belangrijk is in onze samenleving. Als wethouder heb ik die kennis gebruikt om ervoor te zorgen dat mensen het beter krijgen en zich gehoord voelen. Dat wil ik ook als Kamerlid blijven doen.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik besteed graag veel tijd aan mijn kinderen en aan mijn vrienden. Daarnaast houd ik van sporten: ik hockey en ik ga naar de sportschool.

Volg Arne

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!