profile-avatar

André Bosman.

Tweede Kamerlid
BUZA Europa; BZK Koninkrijksrelaties; BZK AIVD

André Bosman werd in 1965 geboren in Maarn. Hij groeide op in Middelburg. André werkte als jachtvlieger in Texas, waar hij les gaf aan de mensen die nu ons luchtruim verdedigen. Ook diende hij als liaisonofficier in Afghanistan. Sinds hij in 2010 Tweede Kamerlid werd, woont hij weer in Middelburg. André is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

André, helpt het als defensiewoordvoerder dat je zelf vlieger bent geweest?

Dat denk ik wel. Na 23 jaar bij onze krijgsmacht weet ik hoe het van binnenuit werkt en begrijp ik hoe militairen in het leven staan. Zelf ben ik uitgezonden geweest naar Kabul, Afghanistan. De impact op de militairen en hun familie heb ik zelf ervaren.

 

Hoe zie je de toekomst van de eilanden in ons koninkrijk?

Het is belangrijk dat de eilanden in de toekomst niet meer zo afhankelijk zijn van Nederland. Wij kunnen ze er wel bij helpen om klaar te zijn voor die toekomst.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben betrouwbaar, eerlijk en voorspelbaar. Slechte eigenschappen zijn dat ik het moeilijk vind om nee te zeggen. En ik houd iets te veel van lekker eten. Ik kan dus vooral geen nee zeggen tegen lekker eten.

 

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Omdat ik benaderbaar ben en belangen goed afweeg. Ik zit niet voor mezelf in de Tweede Kamer, maar voor Nederland. Ik wil werken aan een Nederland waarin ook onze kinderen in vrijheid kunnen opgroeien.

 

Wat doe je in je vrije tijd?

Die tijd besteed ik aan mijn gezin. Ik ga graag surfen met mijn zoon, winkelen met mijn dochters en uit eten met mijn vrouw. Zeeland heeft ontzettend goede restaurants!

Volg André

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!