Doe wat nodig is
Lid worden Inloggen
Alfred Arbouw VVD Eerste Kamer

Alfred Arbouw

  • Eerste Kamerlid
Alfred Arbouw VVD Eerste Kamer

Alfred Arbouw werd in 1961 geboren in Den Haag, waar hij als kind opgroeide. Na de middelbare school vertrok Alfred naar Breda, waar hij op het Kasteel van Breda zijn studententijd doorbracht. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie vervulde hij meerdere functies als beroepsofficier binnen Defensie, onder meer bij de Permanent Militaire Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU en NAVO. Na zijn militaire loopbaan keerde Alfred terug naar Breda, waar hij elf jaar wethouder is geweest.

Alfred, wat wil je bereiken op het gebied van Defensie?
Met mijn Defensieachtergrond wil ik graag een bijdrage leveren aan het weer opbouwen en moderner maken van onze krijgsmacht. Daarnaast wil ik kritisch ons buitenlands-, defensie- en veiligheidsbeleid volgen.

Waarom zit je in de politiek?
Ik ben de politiek ingegaan omdat ik actief iets voor de gemeenschap wilde doen. Ik wilde zelf ook mijn verantwoordelijkheid nemen om onze maatschappij beter te maken. Wat is er nu mooier dan als wethouder de stad Breda mooier, duurzamer en welvarender te maken? Daarnaast kan ik nu als senator op grond van mijn levenservaring en kennis, nieuwe wetten toetsen op uitvoerbaarheid: is dit wel een goede wet? In de politiek kan je verschil maken!

Wat is er zo belangrijk aan de Eerste Kamer?
De Eerste Kamer behoort los van de politieke dynamiek, meer op afstand, te beoordelen of de aangenomen wetten in de Tweede Kamer goede wetten zijn die onze maatschappij vooruithelpen. Wij beoordelen op rechtmatigheid, uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid.

Patat of friet?
In Den Haag, waar ik geboren ben en mijn jeugd heb doorgebracht, noemt men de gefrituurde aardappelreepjes patat. In Brabant, waar ik al 20 jaar woon, zal je echt friet moeten zeggen.

Bekijk andere mensen

Bekijk onze mensen

Blijf op de hoogte.

Word lid van onze nieuwsbrief.

Confidental Infomation