profile-avatar

Albert van den Bosch.

Tweede Kamerlid
DEF Algemeen defensiebeleid, Toekomstige samenstelling krijgsmacht, nationale en internationale inzet krijgsmacht, internationale zaken, waaronder NAVO en EU-beleid, Kustwacht, MIVD, IGK, MLA, Cyberdomein, Personeelsvoorziening, Materieelvoorziening, Bedrijfsvoering, Veteranenbeleid, Reservisten

Albert van den Bosch werd in 1955 geboren in Zeist. Vanaf zijn studententijd woonde hij lange tijd in Utrecht. Voor hij in 2017 Tweede Kamerlid werd, was hij dertien jaar lang burgemeester van Zaltbommel. Albert woont nu in Eefde. Eerder werkte hij in het bedrijfsleven en bij justitie en was hij fractievoorzitter van de VVD-gemeenteraadsfractie in Utrecht. Albert is getrouwd en heeft twee kinderen.

 

Albert, hoe ziet een goed functionerende overheid er voor jou uit?

Dat is een overheid die dicht bij mensen en bedrijven staat. Die integer en transparant is. En waar fatsoenlijk wordt omgegaan met belastinggeld. Ik vind daarom dat we de lokale democratie moeten steunen. En vanuit Den Haag mogen we vertrouwen hebben in gemeenten. Dat is de overheid die het dichtst bij de mensen staat.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben enthousiast, benaderbaar en oprecht. Maar ik ben soms ook ongeduldig en chaotisch.
Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?
Goed aanvoelen wat er leeft in de samenleving, voor je mening uit durven komen en je nek uit durven steken, want uiteindelijk is politiek niet voor bange mensen. Maar misschien wel het belangrijkste: houden van mensen. Wie ze ook zijn en waar ze ook vandaan komen. Daarnaast motiveren mijn kinderen mij elke dag om mij in te zetten voor hun toekomst en op te komen voor hun vrijheid en die van hun generatie.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn gezin en aan mijn vrienden. Daarnaast houd ik erg van reizen en lezen en bezoek ik op z’n tijd met veel plezier een voetbalwedstrijd van mijn favoriete clubs, FC Utrecht en PSV. Verder vind ik het heerlijk om met mooi weer lekker rond te rijden langs de rivieren en mooie natuurgebieden met schattige dorpjes.

Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!