Vacature
Politiek nieuws coördinator

KLIK HIER OM METEEN TE SOLLICITEREN

Ben jij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes? Struin jij door je tijdlijn op Twitter en Facebook alsof het je tweede natuur is? Kun jij de voorpagina van de Telegraaf van morgen voorspellen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wij zoeken een actualiteitengoeroe met politiek gevoel die het online team van de VVD komt versterken.
Het online team van de VVD zorgt ervoor dat (honderd)duizenden mensen ons online weten te vinden. Via alle sociale mediakanalen zoals bijvoorbeeld Facebook, Instagram en TikTok proberen we zo veel mogelijk mensen te bereiken en gaan we in gesprek over alle onderwerpen die voor hen en ons belangrijk zijn.

 

Politiek nieuws coördinator 

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent een politiek dier. Je snapt wat er speelt in de politiek en maatschappij en ziet kansen voor de VVD om mooie plannen te bedenken.
  • Je kunt zelfstandig werken, hebt veel energie en stelt de juiste prioriteiten. Ook onder werkdruk werk je accuraat.
  • Je hebt een goed afgestemde antenne voor welk nieuws belangrijk is en welke wat minder.
  • Dat werkplanning en -tijden kunnen wijzigen is voor jou geen probleem.
  • Je communicatieve vaardigheden zijn goed: je redeneert helder en overtuigend, weet je ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen.
  • Je bent thuis in sociale media en het vergaren van nieuws via de ‘ouderwetse’ en ‘moderne’ nieuwskanalen.
  • Je bent makkelijk in het contact leggen en sociale relaties onderhouden met verschillende groepen medewerkers en Kamerleden.
  • Je constateert off- en online nieuwstrends, grote verhalen in de online wereld en kan deze vertalen naar content ideeën voor de kanalen van de VVD.
  • Je bent HBO/WO opgeleid.

 

Werkzaamheden als politiek nieuws coördinator

In het online team van de VVD werk je iedere dag in een dynamische omgeving die van uur tot uur kan verschillen, aangezien de politieke actualiteit je leefritme bepaalt. Je bent voor het team een spin in het web als het gaat om de actualiteit. Je signaleert wat ‘influencers’ vinden van de actualiteit of de VVD. Aan de hand daarvan, handel je om zo de communicatie buiten, in en rondom de VVD te verbeteren. Kortom: de ogen en oren van het online team van de VVD en ver daarbuiten.

 

Wat bieden we jou?

Een werkplek in het hart van de Nederlandse politiek bij de grootste en gezelligste fractie van de Tweede Kamer. Een werkplek in een jong en dynamisch team. Wij knallen vol enthousiasme en humor door de dagelijkse bezigheden op het Binnenhof.
Daarnaast een uitstekende werkplek waar je persoonlijke ontwikkeling en netwerk een enorme boost krijgen.
We bieden een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

 
Solliciteren? Dat kan via vvd.homerun.co/politiek-nieuws-coordinator

Bekijk meer

Heb je een vraag over deze vacature?