nieuws-image
9 november 2016

“Wij moeten zelf laten zien wat voor mooie dingen hier gebeuren.”

Eelco (33), helpt ondernemers in Noord-Nederland

Stap voor stap de wereld ondernemender maken, dat is waar Eelco het voor doet. “Ik zou graag meer ondernemers zien die echt willen groeien met hun bedrijf. Je hoeft niet meteen het nieuwe Facebook te worden, maar je kunt wel een mooi MKB-bedrijf bouwen. En zo een paar mensen een baan bezorgen.”

Met zijn adviesbureau Lentezaken stimuleert Eelco daarom ondernemerschap in Noord-Nederland. Zo brengt hij startende Drentse ondernemers samen en begeleidt hij student-ondernemers in Groningen. “Het zijn projecten waar je heel diep in zit. Ik geloof niet in het schrijven van een adviesrapport en dan zeggen: ‘zo moet je het doen, succes’. Dan verzandt het meteen.”

Eelco wijst de startende zelfstandigen graag op de lessen die zij van geslaagde ondernemers kunnen leren. “Zij beginnen altijd vanuit de gedachte ‘wat heb ik al, wat kan ik al, wat weet ik al, wie ken ik al’. Dat levert zo veel op! Je hebt een veel groter netwerk dan je denkt, ook al ben je nog student. Denk eens aan alle ouders van je studiegenoten. Die kun je gewoon benaderen. Mensen helpen je graag, echt.”

De geboren Fries vindt dat de noordelijke  regio zichzelf vaak te kort doet. “Ik vind dat we veel harder moeten roepen wat voor mooie dingen hier gebeuren. Bedrijven in de middle of nowhere die gewoon marktleider zijn. Afstand is zo relatief. Nederland is één grote stad en daarvan zijn wij een buitenwijk. In die buitenwijk is voor de Randstad heel veel te halen. Maar dan moeten wij het zelf wel laten zien.”


Bekijk meer