nieuws-image
4 juli 2019

VVD Europa kiest voor de onderwerpen die ertoe doen!

STRAATSBURG – Ruim anderhalve maand na de Europese Verkiezingen zijn de verkozen Europarlementariërs deze week officieel van start gegaan in het Europees Parlement.

Portefeuilles Europarlementariërs

Voor de Europese VVD-fractie, die groeide van drie naar vier Europarlementariërs en na een eventuele Brexit zelfs een vijfde zetel krijgt, niet alleen een tijd van opstarten, maar vooral hét moment waarop de keuze wordt gemaakt op welke portefeuilles wordt ingezet.

 

Commissies Europees Parlement

Met vertegenwoordigers in de buitenland- veiligheid en migratie-, milieu-, transport- en handelscommissie geeft de VVD gevolg aan haar verkiezingscampagne. “Het is belangrijk dat we binnen de Europese Unie kiezen voor de grote onderwerpen. De onderwerpen die we als Nederland niet alleen kunnen oplossen, maar waar we Europese samenwerking voor nodig hebben.” legt VVD-delegatieleider Malik Azmani uit. “Dus dan zal het niemand verbazen dat de VVD specifiek gekozen heeft voor commissies waar we aan de slag kunnen met deze onderwerpen.”

 

Verdeling commissies

Zo zal Malik Azmani naast zijn recente benoeming als eerste vice-fractievoorzitter van Renew Europe, een fractie met 108 leden, zelf zitting nemen in de buitenland-, veiligheid- en migratiecommissie. Verder wordt de VVD door Jan Huitema vertegenwoordigd in de milieu, visserij en landbouwcommissie. De Rotterdamse Caroline Nagtegaal neemt zitting in de transport en economisch-financiële commissie en jurist Liesje Schreinemacher in de internationale handel, interne markt en juridische commissie. “Stuk voor stuk commissies die de komende vijf jaar heel belangrijk worden. Om zo op een goede manier Nederland en de rest van Europa een stukje schoner, innovatiever en veiliger door te geven aan de generaties na ons.” aldus Azmani.


Bekijk meer

Heb je een vraag? App ons!