nieuws-image
26 februari 2018

Statement: Turkse aanval op Kamerleden onacceptabel

Klaas Dijkhoff stelde samen met fractievoorzitters Klaver (GL) en Marijnissen (SP) dit statement op over Nederlandse Kamerleden die in Turkse media als ‘landverraders’ werden neergezet. Dit gebeurde nadat zij instemden met een voorstel om de massamoord op Armeniërs te erkennen als genocide.

“Wij hebben met ontzetting kennisgenomen van de aanval op onze Kamerleden in diverse Turkse kranten. Onze Kamerleden zetten zich, dag in dag uit, in voor een beter Nederland. Hun afkomst is daarbij niet van belang. Niet voor niets hebben zij de eed of belofte afgelegd dat zij hun werk doen voor onze democratie, voor Nederland.

Dat onze fractiegenoten nu op deze manier worden aangevallen door Turkse media is onacceptabel. Wij staan vierkant achter hen.

In Nederland is iedereen vrij om voor zijn of haar eigen mening uit te komen. Zeker ook onze gekozen volksvertegenwoordigers. Onze Kamerleden zijn trouw aan hun idealen voor een beter Nederland. Daar ligt hun loyaliteit. Wie dat meent te moeten beantwoorden met intimidatie en bedreigingen, vindt ons op zijn pad.”


Heb je een vraag hierover?